02. april – Medicinski radnici apelovali na građane da poštuju mjere – Srbija

0
42

Medicinski radnici zaposleni u oko 100 ustanova širom Srbije obustavili su tačno u 12 sati rad na desetak minuta kako bi skrenuli pažnju javnosti na tešku situaciju u kojoj se nalaze tokom pandemije.

Predsjednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost Zoran Ilić za Insajder je rekao da je zadovoljan odzivom medicinara, ističući da su zaposleni u stotinak ustanova na različite načine odgovorili na njihov poziv da obustavom rada pošalju poruku da je neophono da se mjere poštuju i da su zaposleni u zdravstvu na ivici snage.

– U Kraljevu su se okupili ispred ambulanti, u drugim ustanovama je to bilo na radnim mjestima, slikali su se, poslali pozdrave. Mi smo nagovijestili da ovo nije nikakav štrajk, nego da jednostvano svojim ličnim primjerom smo željeli da građanima uputimo poziv da još dodatnog napora pruže kako bi što prije izašli iz ove krize u kojoj se nalazimo – rekao je Ilić.

Prjedsednik sekcije Sindikata Nezavisnost u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu Vladimir Nović rekao je da je dio zaposlenih u kovid dijelu ove ustanove pauzu za doručak iskoristilo za 20-ominutnu obustavu rada.

– Broj bolesnih od kovida je sve veći, pritisak na zdravstveni sistem je neizdrživ, a mi smo htjeli da pokažemo da smo i mi od krvi i mesa – rekao je Nović.