02. februar – NOVI ZAHTJEVI UDRUŽENJA PACIJENATA – Hrvatska

0
323

Predstavnici dvanaest udruženja pacijenata na sastanku sa Saborskim odborom za zdravstvo i socijalnu politiku iznijeli su probleme sa kojima se susreću i svoje predloge, navodeći među ostalim potrebu izgradnje nacionalne dječije bolnice, rješavanje pitanja pedijatarske palijativne zaštite, potrebu većeg broja prevodioca za gluvoslijepe osobe kao i ravnopravnost svih slijepih osoba.
Ovog se mjeseca obilježava niz datuma posvećenih raznim oboljenjima te je ovo odlična prilika da se Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku upozna sa problemima sa kojima se susreću udruženja pacijenata i pokrene saradnja sa njima – izjavila je predsjednica Odbora Ines Strenja Linić.
Što skorija izgradnja nacionalne dječije bolnice, rješavanje pitanja pedijatarske palijativne zaštite i uvođenje većeg broja volontera u zdravstveni sistem, samo su dio problema i predloga na koje su ukazali predstavnici udruženja djece oboljelih od malignih bolesti. Predsjednica udruženja Srce, Đurđa Penava govorila je o edukativno – rehabilitacijskoj podršci koju kroz radionice i individualan pristup udruženje pruža djeci sa teškoćama u razvoju i osobama sa invaliditetom.