04. jun – Novo žarište korona virusa – Srbija

0
99

– U domu za stare u Petrovaradinu 22 korisnika i šest zaposlenih inficirani su koronavirusom, a njih osmoro je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine – rekla je za RTS Maja Raljić, pokrajinska inspektorka socijalne zaštite.

– Testirano je 49 osoba u domu za stare u Petrovaradinu, virus je potvrđen ukupno kod 28 ljudi, zaposlenih i korisnika – navela je Raljić i napomenula da se osam korisnika nalazi na Infektivnoj klinici u Kliničkom centru Vojvodine.

– Epidemiolozi su od sinoć preduzeli sve mjere i uputstva u vezi sa svim korisnicima, koji su obezbijeđeni kao i zaposleni. Biće atestirani i ostali korisnici i zaposleni. Ukupno u tom objektu ima 52 korisnika i 26 zaposlenih – istakla je Raljić.

– Infekcija u privatnoj gerontološkoj ustanovi Mas grin haus u Petrovaradinu izolovan je slučaj u Vojvodini – rekao je predsjednik pokrajinske Vlade Igor Mirović na konfrenciji za novinare.

Većina pozitivnih na testiranju je bez simptoma i nalaze se u domu pod nadzorom ljekara Kliničkog centra Vojvodine, dok je manji broj sa blažim simptomima hospitalizovan u KCV, saopštila je pokrajinska Vlada.