04. novembar – NOVA BOLNICA U DOBOJU – BiH

0
321

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar zdravlja Srpske Dragan Bogdanić sa generalnim direktorom kompanije Sinofarm potpisali su sporazum o izgradnji nove bolnice u Doboju. Kompanija Sinofarm će bolnicu u Doboju graditi po principu ključ u ruke, od opremanja do obuke kadrova.
Ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da će površina bolnice biti od 18.000 do 20.000 kvadrata i da bi Sinafarm projektovao, dizajnirao i opremio bolicu, kao i edukovao zrdravestvene radnike.
– Razgovarali smo i o drugim projektima u zdravstvu, rekonstrukciji drugih bolnica, rehabilitacionih centara, banja, kao i saradnji u oblasti farmaceutske industrije. Otvorena su vrata saradnje za koju se nadam da će biti dugotrajna i uspješna – istakao je ministar Bogdanić.
– Ovo je jedan od prvih projekata saradnje sa ovom kompanijom koja će na tržištu Republike Srpske biti prisutna u izgradnji i revitalizaciji čitavog zdravstvenog sistema, a isto tako i moguće izgradnje pogona za proizvodnju ljekova i opreme – rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.