06. jun – Dostignuća moderne fizike u službi zdravlja – Srbija

0
242

Dijagnoza bez štetnih zračenja i drugih negativnih efekta uz davanje terapije koja nema negativnih posljedica za organizam pacijenata – jedan je od opisa kvantne medicine, koja koristi dostignuća i razvoj moderne fizike. Kvantna medicina nije integrisana u sistem zdravstva Srbije, ali je pristupačna, navode stručnjaci.
– Razvoj moderne fizike je doveo do saznanja da je suština života i svega što nas okružuje – energija. Upravo na korigovanju tih energetskih tokova, se zasniva kvantna medicina. Svaka ćelija je elektromagnetna jedinica koja emituje elektromagnetne talase kao posledica biohemijskih procesa u organizmu. Kada se poremeti elektromagnetno polje, poremete se i biohemijski procesi i to je put za nastanak bolesti – objasnio je dr Vladimir Sinicki, radiolog i specijalista kvantne medicine, gostujući u Beogradskoj hronici.
Dr Sinicki dodaje da je trenutno najmoćniji aparat iz oblasti kvantne medicine, biorezonantni skener pomoću koga se mogu vidjeti i predispozicije za razvoj bolesti, što može uticati na sprečavanje oboljenja.
Dr Sinicki je, govoreći o prednostima kvantne medicine, kaže da je cilj da se pacijentu pomogne na sve moguće načine, jer se nerijetko desi da se u liječenju naiđe na zid, i dodaje da stručnjaka iz oblasti kvantne medicine, koja je posebno razvojena u Rusiji, ima sve više.