06. oktobar – ODŽAN 41 MEDIDENT – Srbija

0
283

Međunarodni sajam medicine i stomatologije održao se po 41. put u Beogradu u prostoru Sajma Beograd i ove godine okupio veliki broj izlagača iz Srbije i inostranstva. Posebna pažnja ove godine posvećena je preventivnoj stomatologiji. Sajam je otvorila prof. dr Mirjana Ivanović, redovni profesor Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i specijalista dječije i preventivne stomatologije.
Kao i svake godine sajam je okupio veliki broj izlagača iz regiona i Evrope. Među izlagačima su bili predstavnici iz oblasti dentalne medicine i distributerskih kompanija, od oralne higijene do ordinacijskog i zubotehničkog materijala do najsavremenijih aparata.
Osim izložbe i prezentacija na sajmu je i ove godine bio organizovan veliki broj pratećih programa koji uključuju akreditovana stručna predavanja renomiranih domaćih i inostranih predavača i prezentacija aktuelnih znanja iz medicinske i stomatološke prakse. Prvog dana organizovan je seminar u organizaciji Udruženja stomatologa srbije (USS) „Mašinska instrumentacija kanala – budućnost koja traje“. Drugog dana su bila organizovana predavanja „Laseri u stomatologiji“, Nacionlni simpozijum „Savremene stomatološke procedure“ i seminar „Otisak i privremene nadoknade u implantnoj protetici“. Poslednjeg dana sajma je organizovan nacionalni simpozijum „Pimjena savremenih metoda i sredstava u stomatološkom zbrinjavanju“, „Upotreba AG Artex obraznog luka i artikulatora postupci i određivanja međuviličnih odnosa kao i pouzdana integracija AG Ceramil CAD/CAM tehnologija u planiranju i izradi protetskih radova u svakodnvnom kliničkom radu“, a na kraju je predstavljena tribina „Polno prenosive bolesti kod mladih“ u organizaciji Asocijcije Žena plus.