06. septembar – Visoka medicinska škola opravdala opstanak

0
276

        Uslovi, angažovanost nastavnika i saradnika, veliko interesovanje studenata za upis, potvrdilo je opravdanost postojanja i opstanka Visoke medicinske škole u Beranama, zaključeno je tokom posjete rukovodstva Univerziteta Crne Gore (UCG) toj obrazovnoj ustanovi.

        Školu u Beranama posjetili su rektor prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica.

        Iz UCG su kazali da je uvidom u stvorene uslove, angažovanost nastavnika i saradnika, veliko interesovanje studenata za upis na Visokoj medicinskoj školi, potvrdilo je opravdanost postojanja i opstanka te škole u Beranama. Ali time je veća odgovornost svih, da se i dalje radi na unapređenju edukacije i obrazovanja ove vrlo važne profesije, ističe se u saopštenju.

        Iz UCG su naveli da je nakon obilaska prostornih kapaciteta, upoznavanja sa radom i opremljenošću Visoke medicinske škole iskazano zadovoljstvo uslovima u kojima funkcioniše škola.

        Dva amfiteatra, pet učionica, tri kabineta za praktičnu nastavu, kabinet za informatičku nastavu, kabinet sa lutkama i anatomskim učilima ukazuju na vrhunske uslove koji su stvoreni za održavanje nastave, kaže se u saopštenju.

        Izvanredna saradnja sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja Berane, dodaju iz UCG, omogućuje kvalitetnu praktičnu nastavu i edukaciju iz zdravstvene njege.

        Angažovanjem zaposlenih iz ove dvije ustanove na izvođenju praktične nastave doktora medicinskih nauka kao predavača dobija se dodatni kvalitet u obrazovanju visokih medicinskih sestara, ističe se i saopštenju.

        Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, kako je saopšteno, zadovoljan je ostankom studijskog programa u Beranama, i spreman da podrži dalje unapređenju uslova rada na Visokoj medicinskoj školi.

        Sastanku su prisustvovali i dekan Medicinskog fakulteta UCG prof. dr Miodrag Radunović, rukovodilac studijskog programa Visoka medicinska škola prof. dr Saša Raičević sa saradnicima.