06. septembar – VMA dobija Centar tradicionalne kineske medicine – Srbija

0
291

        Memorandum o formiranju Centra tradicionalne kineske medicine na Vojno-medicinskoj akademiji je potpisan u Beogradu. Memorandum su potpisali načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general Uglješa Jovičić, i direktor Biroa NR Kine za zdravstvo general-major Čen Jingjuan.

        Formiranje medicinskog centra za tradicionalnu kinesku medicinu i akupunkturu u obostranom je interesu i predstavljaće pokretač daljeg unapređenja saradnje u ovoj oblasti, piše u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

        Memorandum je potpisan tokom posjete delegacije Centralne vojne komisije Kine, koju u zvaničnoj petodnevnoj posjeti Srbiji predvodi njen potpredsjednik, general Džang Jousjao. Kinski general se u Beogradu sastao s ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, a sastanku je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović. Sastanku je prethodio svečani doček kineske vojne delegacije ispred Palate „Srbija“, uz stroj Garde Vojske Srbije i orkestar Garde koji je intonirao državne himne, saopštilo je Ministarstvo.