07. mart – NEDJELJA EU FONDOVA – Hrvatska

0
345

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije organizovali su Nedjelju EU fondova, koja se održala od 7. do 11. marta u Kongresnom centru Forum u Zagrebu.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije je nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korišćenju evropskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova).

Svrha koordinacije je osiguranje pravovremene podrške i jačanja postojećih kapaciteta državne i javne uprave, jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, nevladinih organizacija, naučnog sektora i drugih potencijalnih korisnika u aspektima ključnim za uspješno korišćenje sredstava iz ESI fondova.

Svrha ovog petodnevnog događanja je bila da se široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstave sve mogućnosti korišćenja evropskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni donose Republici Hrvatskoj.

U okviru svakog pojedinog dana predstavljene su mogućnosti finansiranja iz različitih tematskih područja ulaganja u finansijskoj perspektivi 2014.- 2020., prikazani su primjeri dobre prakse i razmijenjena su iskustva kroz panel diskusije tematskim područjima poslovna konkurentnost i mogućnosti za preduzetnike.