08. april – Živi zid protiv uvođenja 5G tehnologije – Hrvatska

0
231

Živi zid je povodom Svjetskog dana zdravlja upozorio da se uprkos haosu koji vlada u području zaštite od nejonizirajućeg zračenja i ilegalnog postavljanja baznih stanica, u Hrvatskoj želi uvesti eksperimentalna 5G tehnologija, koju druge zemlje odbijaju jer nisu do kraja istraženi njeni učinci na ljudsko zdravlje.
Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je na konferenciji za novinare ispred zgrade Ministarstva zdravstva kako je istraživanje koje su sproveli pokazalo da je od 100-njak baznih stanica u Zagrebu, njih 70 posto postavljeno protivpravno, a 90 posto bez upotrebne dozvole, što ukazuje na potpuni haos. Najavio je kako će Živi zid predložiti izmjene i dopune Zakona o zaštiti od neionizirajućeg zračenja, kako bi se stalo na kraj neredu koji vlada.
To pokazuje da vlada totalni nered i haos, da teleoperateri mogu raditi kako, što i gdje hoće a institucije, ministarstva zdravlja i graditeljstva i prostornog uređenja te inspekcije ne mogu im, odnosno ne žele stati na kraj – ocijenio je Sinčić.