08. avgust – Srbima stiže sterilizaciona medicinska oprema

0
315

Na humanitarnom događaju u hotelu Drejk u Čikagu, a u organizaciji Projekta C.U.R.E., na kom su prikupljana sredstva za podizanje svijesti o potrebama globalne zdravstvene zaštite, isporuku medicinske opreme i sredstava za zdravstvene radnike i pacijente u Srbiji, Nj. k. v. prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina bili su počasni gosti.
– Oduševljeni smo što ćemo biti domaćini princeze Katarine ove specijalne večeri, a prikupljena sredstva će poboljšati zdravlje i spasiti živote u Srbiji kroz isporuku medicinske opreme i sredstava. Zajedno, mi mijenjamo svijet – rekao je dr Daglas Džekson, predsjednik i izvršni direktor Projekta C.U.R.E, koji vodi distributivni centar u Čikagu od 2014. godine.
Njihova kraljevska visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, zajedno sa predstavnicima Projekta C.U.R.E takođe su bili i gosti na prijemu u organizaciji Rotari kluba Čikaga i Rotardž One fondacije gdje su predstavili uspješnu zajedničku saradnju i razmatrali naredne korake u pomaganju Srbiji.
– Čast nam je što sarađujemo sa Projektom C.U.R.E. na obezbjeđivanju neophodne medicinske opreme za građane Srbije. Trenutno, samo 40 bolnica pruža njegu za oko 9 miliona stanovnika. Pacijentima, porodicama i djeci potrebna je pomoć da bi imali odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i nadu – rekla je Nj.K.V. princeza Katarina.