08. jun – STRIP LANA TAFI ADAPTIRANA U PREDSTAVU – Srbija

0
210

Zahvaljujući interesovanju i velikom zalaganju članova farmaceutske studentske asocijacije Novog Sada (Pharmaceutical Students ‘Association of Novi Sad) – PSANS u Novom Sadu je u okviru 59. junskih zmajevih dječijih igara održana predstava po motivima strip-igre o falstifikovanim ljekovima Lana Tafi. PSANS je ove godine uzeo učešće u realizaciji ove manifestacije i zajedno sa drugarima iz dramske sekcije oživio likove i priče iz stripa Lana Tafi.
Iskorišćeni su motivi stripa koji je razvijen kao projekat Vijeća Evrope sa ciljem da se poruki i znanje o problemu falcifikovanih ljekova prenese što većem broju mladih ljudi za koje će, poslije Srbije i Italije, u edukativne svrhe koristiti još preko 10 evropskih zemalja, što je potvrda uspjeha i relevantnosti ove velike inicijative.
Projekat je inače iniciran i realizovan od strane mr farm. Pavla Zelića iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS), koji je pored pisanja scenarija bio i voditelj projekta, dok je originalni koncept definisao dr Domeniko Di Giorgio iz Agencije za ljekove Italije (AIFA).
Studenti i đaci su pripremili igranu, interaktivnu, zabavnu i poučnu predstavu za djecu koristeći situacije i scene navedene strip igre o falcifikovanim ljekovima Lana Tafi koja je održana u Zmaj Jovinoj ulici, u Novom Sadu, na maloj sceni pod lipom.