12. april – Kongres preventivne pedijatrije – Srbija

0
270

Savremena medicina se mijenja izuzetno velikom brzinom pod uticajem digitalizacije i velikog broja informacija, koji predstavljaju veliki izazov za ljekare, rekao gradonačelnik.
– Skupovi poput ovog koji otvaramo su od velikog značaja jer stručnjaci razmjenjuju iskustva, dolaze do novih ideja, unapređuju načine rada i tretman pacijenata – rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na otvaranju Šestog kongresa Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije i Prve regionalne konferencije preventivne pedijatrije Jugoistočne Evrope u hotelu Zira.
– Današnji skup broji više od 400 učesnika, uz veliki broj predavača i gostiju iz inostranstva, kao i interesantnih tema. Posebno mi je zanimljiv individualni pristup pacijentima, koji u tom slučaju nisu brojevi koji ulaze u protokol. Preventiva u primarnoj pedijatrijskoj praksi je oblast koju želimo da unaprijedimo – rekao je Radojičić.
Predsjednik Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije Bojko Bjelaković je podsetio da se Kongres drugi put održava u Beogradu.