12. februar – Najboljih 500 učenika nakon diplomiranja dobiće posao – Srbija

0
245

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se sa direktorima srednjih medicinskih škola u Srbiji povodom početka nacionalnog programa zapošljavanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara, diplomaca ovih obrazovnih ustanova. Na sastanku kojem su prisustvovali direktori srednjih medicinskih škola iz cijele zemlje, ministar zdravlja je istakao da će već u septembru posao u zdravstvenim ustanovama dobiti 400 ili 500 najboljih đaka srednjih medicinskih škola.
– Inicijativa koju je pokrenula Vlada Srbije da mladi poslije srednje škole dobiju posao je od izuzetnog značaja jer smo godinama unazad suočeni sa problemom da naši učenici masovno odlaze u inostranstvo. Ako se ovaj predlog realizuje to bi značilo da ta djeca mogu da nađu posao u struci u svojoj zemlji i da im se u dobrim uslovima omogući da napreduju i da se usavršavaju –kazao je Miroslav Savić, direktor Medicisnke škole Dr Milenko Hadžić u Nišu.
Kriterijumi za izbor najboljih đaka je prosječna ocjena učenika u sva četiri razreda i dodatno se dostavljaju učešća i uspjeh koji su učenici postigli na takmičennjima.