13. avgust – Uspostavljen integrisani sistem menadžmenta u Institutu

  0
  110

  Institut za javno zdravlje Crne Gore je iskoračio u zdravstvenom sistemu Crne Gore i usaglasio je svoje poslovne aktivnosti prema zahtjevima međunarodnih standarda za: sistem menadžmenta kvalitetom, sistem menadžmenta zaštitom životne sredine i sistem menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu.

  Usaglašenosti integrisanog sistema menadžmenta za navedene standarde su ocijenili auditori Crnogorskog institita za sertifikaciju i kvalitet d.o.o. Podgorica – CISK, kroz realizaciju sertifikacione provjere.

  Izvršni direktor CISK-a, gospodin Tihomir Popivoda, je uručio direktoru Instituta za javno zdravlje Crne Gore, dr Igoru Galiću, sertifikate:

  MEST EN ISO 9001   –  Sistem menadžmenta kvalitetom

  MEST EN ISO 14001 –  Sistemi menadžmenta zaštitom životne sredine

  MEST ISO 45001  – Sistemi menadžmenta zaštitom rada i bezbjednosti na radu

  uz riječi da je uspostavljen integrisani sistem menadžmenta, koji zapravo predstavlja osnovu za stalna unapređenja zdravstvenog sistema Instituta za javno zdravlje, a na bazi činjenica.

  Implementacija integrisanog menadžment sistema (IMS) u Institutu za javno zdravlje Crne Gore podrazumijeva striktnu primjenu zakonske regulative, strogo poštovanje i stalno unapređivanje postupaka i procedura, protokola Svjetske zdravstvene organizacije, čime se obezbijedila dosljedna primjena najbolje prakse u svim oblastima djelovanja Instituta za javno zdravlje Crne Gore, kao i unapređenja, koja u kombinaciji sa kulturom kvaliteta, predstavljaju ulaganja u povjerenje i ugled.

  Dr Galić, istakao je da efikasno upravljanje složenim i veoma zahtjevnim zdavstvenim sistemom, pored stručnosti medicinskog osoblja, podrazumijeva i dokumentaciju primjenljivu u praksi, zato se Institut i opredijelio za uvođenje i primjenu poslovanja po svim zahtjevima međunarodnih standarda.