13. decembar – Raste broj beba rođenih u vezama započetim preko interneta – Velika Britanija

0
276

Moderan način života i razvoj društvenih mreža i interneta doveo je do toga da se  ljudi upoznaju više preko interneta nego uživo. Do 2037. godine procjenjuje se da će u Velikoj Britaniji biti više beba rođenih u vezama koje su započele tako što su se roditelji upoznali na internetu, pokazuje novo istraživanje.

Prema podacima istraživanja koje je sprovela Poslovna škola Imperijal koledža, 40 odsto beba koje će biti rođene u narednoj deceniji biće e-bebe, piše Independent. To će biti djeca roditelja koji su se upoznali putem aplikacija za upoznavanja.

Izvještaj je pokazao da je svaka treća veza (32%) koja je započela u periodu od 2015. do 2019. godine započela na internetu, u poređenju sa svakom petom započetom u periodu od 2005. do 2014. godine. Naučnici predviđaju da će ovaj trenutni procenat do 2030. godine biti znatno veći.

– Digitalni svijet je doveo do ekspanzije onlajn zabavljanja jer je učinio potragu za partnerom mnogo lakšom sa garancijom da će oni odgovarati našim kriterijumima – rekao je dr Paolo Tatiči sa Univerziteta Imperijal.

Ono što je najprivlačnije ljudima koji su u potrazi za partnerom na internetu jeste iskrenost, dok ih zajednički život sa roditeljima najviše odbija od potencijalnog partnera.