13. februar – Zbog gripe produžen školski raspust – Srbija

0
193

Ministarstvo zdravlja Srbije dalo je preporuku Ministarstvu prosvjete da zimski raspust bude produžen. Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja donijelo je odluku da zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Srbiji bude produžen do 24. februara zbog epidemiološke situacije, prenosi Tanjug.

– U cilju prevencije širenja gripa u populaciji djece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tijela i službi, Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja donijelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji. Raspust će biti produžen do 21. februara, a prvi nastavni dan je ponedeljak, 24. februar 2020. godine – saopštilo je resorno ministarstvo.

Dan ranije i u Vojvodini je Pokrajinski sekratarijat za zdravstvo donio odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih ustanova do 21. februara zbog široke rasprostranjenosti virusa gripe.

Na području Vojvodine proglašena je epidemija gripe.

-Na teritoriji Vojvodine registrovan je visok prag intenziteta virusa gripa i rastući trend incidencije oboljenja sličnih gripu, a prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u Vojvodini – potvrdile su vlasti.