13 septembar – PRVI PUT U HRVATSKOJ UVODI SE JEDNODNEVNA DJEČJA HIRURGIJA

0
242

Dječja bolnica Srebrnjak u Zagrebu od 1. Oktobra proširuje svoje medicinske usluge na jednodnevnu dječju hirurgiju u novo uređenim prostorima s najsavremenijom opremom. Uslovi pregleda, prijema i operacije biće maksimalno prilagođeni djeci, koja će se moći brzo naručiti, bez čekanja na pregled i termin operacije. Imaće stalnu pratnju roditelja i boraviće u ugodnom prostoru, a kući će se moći vratiti istoga dana nakon operacije.

Odjel jednodnevne dječje kirurgije na Srebrnjaku obuhvaća oko 400 metara kvadratnih novih prostora, a uključuje sobe za prihvat i postoperativni smještaj i operacijske sale. Uređenje i opremanje stajalo je 4,5 milijona kuna, a najvećim dijelom ih je finansirao vlasnik bolnice, grad Zagreb.

Tamo će se obavljati zahvati jednodnevne dječje kirurgije kao što su operacije preponske i pupčane kile, nespušteni testisi, fimoze itd., te otorinolaringološki zahvati, poput operacije sinusa, krajnika, adenoidnih vegetacija, korekcije uški itd.

Prihvat i obrada pacijenata provodit će se po svjetskim standardiziranim protokolima, a djecu će operirati voditeljica Odjela za dječju kirurgiju Maša Hrelec Patrlj i voditelj Odjela za otorinolaringologiju Srđan Ante Anzić.

– Jednodnevna kirurgija trend je svuda u svijetu, no u Hrvatskoj još nije na taj način zaživjela. Naša bolnica kreće s projektom kako bi se i hrvatskoj djeci omogućilo što kraće, bezbolnije i jednostavnije kirurško liječenje, uz siguran i opušten boravak u bolnici – rekao direktor bolnice Boro Nogalo.