15. avgust – Fondacija Hemofarm darovala opremu domovima zdravlja – BiH

0
248

Hemofarm fondacija započela je projekat pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u okviru kog je obezbijedila 21.500 eura za nabavku neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj (opštine Kneževo i Šekovići) i Federaciji BiH (Donji Vakuf i Ključ). Ovim sredstvima biće obezbijeđeni novi EKG aparati, defibrilatori, aspiratori i druga medicinska oprema neophodna za svakodnevni rad u zdravstvenim ustanovama.
– Svjesni visokih cijena medicinskih aparata i opreme, započeli smo ovaj projekat kako bi svi građani, bez obzira da li se radi o razvijenim ili nerazvijenim opštinama, imali dobru i jednako kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Aktivnosti Fondacije fokusirane su na oblast zdravlja, brigu o zdravlju stanovništva i podizanje kvaliteta usluga u zdravstvenim centrima. Kako je primarna zdravstvena zaštita prvi i najčešći oblik kontakta svakog od nas sa zdravstvenim sektorom, tako je važno da u svim domovima zdravlja imamo mogućnosti za kvalitetno liječenje. Medicinska oprema je, svakako, bitan preduslov za to – rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.
Od osnivanja prije 25 godina do danas, Hemofarm fondacija realizovala je čak 2.000 aktivnosti u vrijednosti od 12 miliona eura i pomogla je brojne zdravstvene ustanove u zemljama u kojima je prisutna kompanija Hemofarm.