17. avgust – Za nabavku kovid ljekova više od četiri miliona eura

  0
  125

  Javna ustanova Apoteke Crne Gore Montefarm raspisala je javni poziv za nabavku kovid ljekova, medicinskih sredstava i hemikalija za potrebe javnog zdravstvenog sistema, koja je vrijedna oko 4,23 miliona eura.

  U tenderskoj dokumentaciji piše da je, između ostalog, potrebno oko tri miliona komada nesterilnih rukavica, oko 350.000 pari hirurških rukavica, 100.000 hirurških kapa, kao i 10.000 litara rastvora koji sadrže 96 odsto etil-alkohola. Traženi su i rastvori za infuziju, za inhalaciju, injekciju, antibiotici u kapsulama, paracetamol, kortikosteroidi…

  Potrebne količine planirane su za period od tri mjeseca. Ponude se podnose do 30. avgusta, a u njima treba naznačiti rok isporuke ponuđenih ljekova, u danima.

  – Prilikom vrednovanja potkriterijuma kvalitet-rok isporuke uzeće se u obzir ponuđeni rok isporuke koji je povoljniji od predviđenog maksimalnog roka isporuke koji iznosi 30 dana – naveli su iz Montefarma.

  Iz te ustanove pojasnili su da nedostatak medicinskih sredstava može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana i da je potrebno da se postupak javne nabavke sprovede u kraćem zakonskom roku, obrazloživši tako razloge hitnosti za skraćenje roka za podnošenje ponuda.

  – Skraćenjem roka se ne ugrožava konkurentnost postupka niti jednakost ponuđača, jer se radi o proizvodima koji se nabavljaju svake godine kao i o poznatom tržištu – objasnili su iz Montefarma, prenose Vijesti.