17. jun – Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta – Srbija

0
32

Tokom pandemije se istakla važnost ulaganja u zdravstvo. Neke bolnice su renovirane, a neke se grade. Ulaže se u opremu – ali i u najbolje diplomce medicine. U toku je novo zapošljavanje. Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Sa malo manjim prosjekom, prate ih njihove kolege sa Univerziteta medicinskih nauka u Kragujevcu i Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

O tome gde vide sebe u budućnosti, razgovarali su sa ministrom zdravlja. Osim posla, dobiće specijalizaciju i doktorske studije.

Pojačanje stiže u 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

– Znači mnogo, ne samo zbog zdravstvenog sistema, znači zbog svih građana Srbije, jer ovo su naša najbolja djeca, oni su neko ko treba da bude naša budućnost, ko treba da liječi nas. Smatram da je neophodno da uložimo u njih, da su oni to zaslužili i do sada smo preko 400 ljekara na ovaj način zaposlili, i preko 700 sestara. Ukupno od 2014. od kada sam ministar, zaposlili smo preko 25.000 zdravstvenih radnika – naveo je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, javlja RTS.