19. novembar – NOVI URGENTNI CENTAR KC MARIBOR

0
332

Ministrica zdravlja Slovenije Milojka Celarc, otvorila je novi urgentni centar u Kliničkom centru Maribor, izjavila je da je ovo samo početak priče koja će biti od vitalnog značaja da se poboljša kvalitet i sigurna briga za pacijente kojima bude potrebna hitna medicinska pomoć. Svim pacijentima u regionu će biti na raspolaganju medicinska pomoć i dijagnostika.

Projekat za stvaranje mreže hitnih centara u Sloveniji, koje je finansirao Fonda za razvoj EU, očekuje se da bude završen sljedeće godine. Urgentni centar Maribor, postao je treći u nizu od deset hitnih centara. U isto vrijeme je i najveći u cijeloj mreži projekta.

Pacijenti će dugoročno i sigurno imati bolju i bržu dostupnost za adekvatnu zdravstvenu zaštitu na jednoj lokaciji, dijagnostiku, kao i brži pristup za hitno liječenje.

Svim zdravstvenim radnicima koji rade u ovom centru su omogućeni bolji uslovi za rad, bolja sigurnost na radnom mjestu i zadovoljstvo u obavljanju redovnih poslova.

Ministarstvo zdravlja želi da osigura uslove za optimalnu njegu pacijenata, kako u Urgentnom centru Maribor tako i u Univerzitetu medicinskog centra Maribor, a naredni prioritet je rješavanje situacije sa nedostatkom anesteziologa.