19. oktobar – SMIJENJENO 11 DIREKTORA OPŠTIH BOLNICA – Srbija

0
262

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar smijenio je direktore u 11 opštih bolnica u Srbiji, nakon prvog izvještaja o stanju u tim zdravstvenim ustanovama koji su mu podnijeli timovi sastavljeni od najboljih profesora i ljekara. Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i ljekara koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji. Podnijeli su ministru zdravlja Zlatiboru Lončar prve izvještaje kada je u pitanju vođenje dokumentacije, higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova.
Na osnovu izvještaja ministar zdravlja donio je odluku o imenovanju novih direktora u OB Batina, OB Buzet, OB Bor, OB Gornji Milanovac, ZC Negotin, OB Negotin, OB Kruševac, OB Priboj, OB Vranje, OB Prijepolje, Očna klinika KC Niš. Direktor OB Valjevo je podnio ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mjesto biti imenovana nova osoba.
– Kadrovske promjene su samo prvi korak u rješavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumijeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola – istakao je Lončar.