20. septembar – Održan skup na temu Politrauma – zanemarena bolest savremenog doba

0
259

        U organizaciji Crnogorske akademije nauka (CANU) i umjetnosti, Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Kliničkog centra Srbije (KCS), u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Podgorici održan naučni skup na temu: “Politrauma – zanemarena bolest savremenog doba“.

        Nakon uvodnog obraćanja neurohirurga, prof. dr Vasa Antunovića, člana CANU i savjetnika direktora KCCG za hirurške grane i dr Jevta Erakovića, direktora KCCG, eminentni stručnjaci iz Kliničkog centra Crne Gore i Kliničkog centra Srbije održali su predavanja.

        Na navedenom naučnom skupu, eminentni stručnjaci iz Crne Gore i Srbije ukrstili su naučne misli i razgovarali o jednom od najvećih problema 21. vijeka – Politraumi. Sama činjenica da je trauma treći najčešći uzrok smrti dovoljno govori o značaju i ozbiljnosti ovog problema. Treba naglasiti da su najčešće žrtve politraume osobe mlađe životne dobi od 20 do 40 godina tj. najzdraviji dio populacije.

 

        Ovaj skup će biti samo jedan u nizu naučnih skupova koji s planiraju u sklopu kontinuirane medicinske edukacije naših ljekara kroz razmjenu neučne misli regiona i svijeta.