21. avgust – Kapaciteti kovid bolnica neće biti dovoljni – Srbija

0
19

– Kapaciteti postojećih kovid bolnica neće biti dovoljni da zbrinu sve oboljele i vrlo je izvjesno da ćemo ponovo imati opterećenje ne-kovid Sistema – izjavio je za dnevni list Danas koordinator kovid bolnica na jugu Srbije dr Radmilo Janković i upozorio da bi već slledeće nedjelje moglo da bude 3.000 inficiranih dnevno, prenosi N1.

Janković je upozorio da, ako nema nikakvog poštovanja mjera, i ako nema nikakvih koraka da se nešto preduzme, ne može se očekivati ništa drugačije.

– Mi trenutno imamo oko 30 prijema dnevno u kovid bolnici u Kruševcu. Bolnice u Kruševcu i Batajnici imaju kapacitet od oko 1.500 mjesta, trenutno smo negdje na polovini. Bolnica u Novom Sadu, u kojoj će biti 500 mjesta, trebalo bi da bude otvorena za desetak dana. I pored toga, ne vjerujem da će ovi kapaciteti biti dovoljni – upozorio je dr Janković.

– Treća doza, da, i ja bih rekao prije svega Fajzer vakcine. Jer ako nakon prve dvije doze Sinofarma nije došlo do stvaranja odgovarajuće zaštite, zašto bi kod treće doze bilo drugačije – zaključio je dr Janković, prenosi Nedeljnik.rs.