21. septembar – ODRŽANA KONFERENCIJA O PREVENCIJI KARDIOVASKULARNIH BOLESTI – VARAŽDIN, HRVATSKA

0
280

Šesta županijska konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ održana je u Varaždinu 21. septembra. Rad konferencije pozdravili su ministar zdravlja prim. dr Siniša Varga, varaždinski župan Predrag Štromar, predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet i ravnatelj ZZJZ-a Dražen Jagić.

Pozdravni govor održao je ministar Varga, koji je tokom svoga izlaganja predstavio neke od projekata i aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, a koji obuhvataju različita područja poput zdravstvenog obrazovanja, zdravstvenog turizma, zdravlja i ishrane, zdravlja i radnog mjesta i zdravlja životne okoline. Na konferenciji je istaknuta važnost zdrave i pravilne ishrane.

Šesta županijska konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti održana je u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, čiji su programi i aktivnosti usmjereni poboljšanju zdravlja cijele populacije i djelovanjem u lokalnoj zajednici nastoje informirati i edukovati građane o pozitivnim aspektima zdravih stilova života, pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti, prevenciji debljine, smanjenju prekomjerne tjelesne težine, smanjenju bola od hroničnih nezaraznih bolesti.