22. april – Novi sindikat zdravstva predložio obaveznu imunizaciju ljekara – Srbija

0
101

Pacijenti moraju biti sigurni da ih medicinski radnici neće ugroziti kada odu na pregled gdje je nemoguće nositi masku, poput stomatologa, i zbog toga je Novi sindikat zdravstva uputio apel da imunizacija protiv kovida-19 bude obavezna za sve zaposlene u zdravstvu. Oni su na konferenciji za novinare iznijeli stav da je profesionalna i moralna obaveza svih zaposlenih u zdravstvu da se vakcinišu kako bi zaštitili prije svega pacijente, svoje najbliže i sebe uz poruku Ja sam zaposlen u zdravstvu i vakcinisao sam se – vaksiniši se i ti.

Vakcinacija protiv pojedinih oboljenja među kojima je i hepatitis B već duže vrijeme je obavezna za zdravstvene radnike, a kako se kovid mnogo lakše prenosi, korisno je da i ta vakcinacija bude obavezna, mišljenje je predsjednika Novog sindikata Kliničkog centra Srbije, Živorada Mrkića.

– Apelujem na Vladu da posluša struku i da u dogovoru sa Institutom za Javno Zdravlje Batut donesu odluku da uz sve ostale vakcine, za zaposlene u zdravstvu, bude obavezna i imunizacija protiv kovida-19 – poručio je Mrkić, prenosi Indeksonline.rs.