23. septembar – Matične ćelije transportovane u Poljsku

0
306

        Matične ćelije, koje su roditelji iz Crne Gore povjerili švajcarskoj kompaniji “Krio sejv” a kojoj je nedavno oduzeta licenca za rad, bezbjedno su transportovane u Poljsku. Iz Poljske kompanije Farmikord, koja je preuzela uzorke, tvrde da su bezbjedne i poručuju roditeljima da nemaju razloga za brigu. U kakvom su stanju matične ćelije nakon transporta pokazaće analiza koja je u toku.

        – Pojavila informacija da je Farmikod kupio “Krio sejv”, a to nije istina. Finansijska situacija “Krio sejva” nije novina. Znajući situaciju, Farmikord je kao društveno odgovorna kompanija, preuzela trošak transporta i obezbjeđenja svih matičnih ćelija. Transportovano je oko 98˙odsto uzoraka po najvišim svjetskim standardima, saopšteno je iz firme Biosave-Farmikord.

        U toku je analiza matičnih ćelija kako bi se procijenilo u kakvom su stanju nakon transporta. Analiza matičnih ćelija će trajati nekoliko mjeseci i sve će biti transparentno i javno.

        Da li razloga za brigu imaju oni koji su matične ćelije povjerili kompaniji “Krio sejv”, sigurno će se znati vjerovatno onda kada nekome zaista budu potrebne. Do tada, ostaje im da nada da će sve biti u redu.