24. septembar – Većina građana će biti vakcinisana do jula 2021. godine – SAD

0
154

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti prof. dr Robert Redfild izjavio je da bi većina Amerikanaca mogla da bude vakcinisana protiv korona virusa najkasnije do jula 2021. godine.

Prof. Redfild obraćajući se Odboru za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije američkog Senata, rekao da očekuje da će se vakcinacije protiv Covida-19 sprovoditi mjesecima, prenosi Rojters.

On je dodao da očekuje da će oko 700 miliona doza vakcine biti dostupno krajem marta ili u aprilu, što je, kako je naveo, dovoljno za vakcinaciju 350 miliona ljudi.

– Mislim da će nam trebati vremena do aprila, maja, juna, a moguće i jula, da u potpunosti vakcinišemo sve američke građane – poručio je prof. Redfild.

Pored prof. Redfilda, o pandemiji korona virusa, od koje je do sada preminulo više od 200.000 ljudi u SAD, svjedočili su šef američke Uprave za hranu i ljekove dr Stiven Han, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti dr Entoni Fauči, kao i zvaničnik za zdravstvo i socijalne usluge dr Bret Žiroar.

Vakcina za korona virus i dalje ne postoji, ali nekoliko mogućih je u završnim fazama ispitivanja.