26. mart – Osmislili online tržnicu – Hrvatska

0
212

Do svježeg povrća, voća i mesa u vrijeme epidemije koronavirusa i zatvorenih tržnica najlakše je doći preko digitalnih tržnica, piše Večernji list.

– Mala nedjeljna košarica 120 kuna, velika 220, s besplatnom dostavom u krugu od pet kilometara od tržnice – samo je jedan od oglasa snalažljivijih OPG-ovaca koji su se nakon zatvaranja tržnica za koje je procijenjeno da bi mogle biti žarišta zaraze koronavirusom brzo organizovali preko internetskih portala i društvenih mreža, navodi Dnevnik.

S prestankom rada tržnica u problemu se, naime, našlo oko 10.000 porodica, od kojih je, procjenjuje se, samo na zagrebačkim tržnicama prodavalo njih 1.500.

Blitva, salata, luk, krtola, šargarepa i dr. sertifikovanih proizvođača s tržnice Osjek gotovo su preko noći krenuli s dostavom putem internet stranica.

Solidarna Eko grupa Osjek svakog će petka dostavljati robu na kućni prag naručitelja prijavljenih na novu platformu Ekotrznica.hr, a i putem online tržnice Vukovarsko-sremske županije moguće je kupiti voće, povrće, meso, mesne prerađevine, sireve, vino i drugo.