26. septembar – Gradiće nove zdravstvene ustanove u Podgorici

0
302

         Namjera Glavnog grada je da u skladu sa prioritetima izgradi višenamjenske objekate, poput onog na Zlatici, i u ostalim djelovima Podgorice, koji bi pored ostalih sadržaja imali i savremene domove zdravlja, saopštili su gradonačelnik Ivan Vuković i ministar zdravlja dr Kenan Hrapović.

        Vuković i Hrapović, sa saradnicima, razgovarali su danas o unaprjeđenju sistema zdravstvene zaštite građana i izgradnji novih objekata u oblasti zdravstava u Podgorici.

        Vuković je ocijenio da će se na taj način stvoriti neophodne pretpostavke za širenje mreže zrdavstvenih ustanova i njihovu veću dostupnost građanima Podgorice što je zajednički zadatak i primarni cilj Ministarstva zdravlja i Glavnog grada.

        On je saopštio da će Glavni grad nastaviti sa praksom podrške u rješavanju stambenih potreba državnih organa, uključujući i Ministarstvo zdravlja, u dijelu besplatne dodjele parcela i oslobađanja naknade za komunalno opremanje kako bi zaposleni u državnom sektoru na najpovoljniji način riješili jedno od najvažnijih životnih pitanja.

         Hrapović je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Glavnim gradom ističući da ona služi kao primjer za saradnju svim ostalim lokalnim upravama u Crnoj Gori.

        – Posebnio kada je riječ o stambenoj politici i podršci Glavnog grada našim zaposlenim da po povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje – istakao je ministar izražavajući uvjerenje da će se takva uspješna saradnja i praksa nastaviti i u narednom periodu.

        On je saopštio da Ministarstvo na čijem je čelu apsolutno podržava ideju Glavnog grada da budući novi višenamjenski objekti u različitim djelovima Podgorice sadrže domove zdravlja, kao i da će partnerski raditi na opredjeljivanju njihovih lokacija, u skladu sa prioritenim potrebama građana, i najavio da će se u bliskom budućem periodu graditi veliki objekat Doma zdravlja u Siti kvartu.