Njegovanje odgovornosti i profesionalnosti u radu

0
402

Zdravstveni radnici Nikšića 13. decembra u Hotelu “Trebjesa” proslavili svoj dan

Zdravstveni radnici Nikšića u subotu, 13. decembra, proslavili su u Hotelu „Trebjesa“ svoj dan. Organizator proslave bilo je Udruženje zdravstvenih radnika – Nikšić, koje čine Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja, JZU Opšta bolnica i JZU Specijalna bolnica za plućne bolesti Brezovik.

U pozdravnoj riječi kolegama su se obratili predsjednik Udruženja zdravstvenih radnika – Nikšić Momir Joković i predsjednik Udruženja zdravstvenih radnika Boke i Primorja iz Kotora Dragan Begenišić.

Kako je u obraćanju kolegama kazao Joković, odgovornost i profesionalnost će i ubuduće biti glavne odrednice rada nikšićkih zdravstvenih radnika.

– Nadam se da će, sa druge strane, i zajednica prema nama ispoljiti razumijevanje, kroz realnije sagledavanje našeg položaja i naše uloge u društvu – poručio je.

Na ovom, dvadesetom skupu po redu, Skupština zdravstvenih radnika, na predlog kolega, proglasila je najbolje radnike iz sve tri zdravstvene ustanove.

Iz JZU Dom zdravlja Nikšić kolege su nagradile Tanju Bojović iz Centra za mikrobiološku dijagnostiku, iz Opšte bolnice Nikšić nagradu je dobila glavna sestra internog odjeljenja Željka Vasiljević, a iz Specijalne bolnice za plućne bolesti Brezovik Katica Vlahović.

Zahvalnicu za izuzetan doprinos u razvoju zdravstvene struke i unaprjeđenje zdravlja ljudi dobila je časna sestra Neda Petrović iz bolnice u Brezoviku.

Udruženje zdravstvenih radnika Nikšić učestvuje u organizaciji Susreta zdravstvenih radnika Crne Gore i Sportskih igara medicinskih radnika, te podržava učešće svojih članova na međunarodnim skupovima.

Prvi zapis o Domu zdravlja u Nikšiću, koji se zvao „Knjeginja Zorka“, datira iz 11. decembra 1888. godine, pa je iz tog razloga Udruženje odlučilo da svoj dan slavi u decembru.