Održan edukativni skup posvećen liječenju bazocelularnog karcinoma

0
350

Capture7Ministar zdravlja prof. dr Miodrag Radunović govorio je na konferenciji za novinare na kojoj su  prezentovani rezultati skrining programa ranog otkrivanja karcinoma debelog crijeva, koja je se održana u Institutu za javno zdravlje.

Na konferenciji su govorile i dr Olivera Sekulić, koordinatorka Skrininga za rano otkrivanje karcinoma debelog crijeva i dr Đuđica Ostojić u ime  Instituta za javno zdravlje.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, ovo je samo početak velikog projekta uvođenja skrininga za rano otkrivanje karcinoma debelog crijeva koji će biti sproveden u svim opštinama u Crnoj Gori. Iz nadležnih institucija su apelovali na građane koji su obuhvaćeni ovim programom, da se odazovu pozivu izabranih ljekara. Pregledi su besplatni i bezbolni stoga se nadaju još boljem odzivu i rezultatima. Ministar zdravlja se zahvalio Telekomu, kao društveno odgovornoj kompaniji koja je preko svojih operatera potpomogla obavještavanje građana, kao i kompaniji PharmaSwiss koja je obezbjedila neophodni materijal za sprovođenje skrininga.