Emocije udaraju na srce

Piše: doc. dr med. sc. Bozo Vuković Riječ emocija potiče od latinske riječi emovere, koja znači uznemirenje. To je stanje psihičkog uzbuđenja, karakterisano poremećajem duševnog mira. Sva osjećanja mogu se podijeliti u dvije velike grupe: u prijatna i neprijatna.
Piše: Dr Rajmonda Tuna Pored karakterističnih simptoma: povišena tjelesna temperatura, gubitak na težini, dijareja, povećanje limfnih čvorova, kod osoba inficiranih HlV-om javljaju se i oportunističke infekcije. Kao simptomi prisustva HIV infekcije / AIDS-a prisutne su i sekundardne neoplazme i oboljenja centralnog nervnog sistema.
AIDS je krajnji i najteži stadij infekcije HlV-om uzrokovan teškim oštećenjem imunoga sustava. AIDS je zapravo naziv za skupinu bolesti koje se javljaju kao posljedica slabljenja imuniteta čovjeka koji je inficiran HlV-om.
U organizaciji farmaceutske kompanije Sanofi u Domu zdravlja u Danilovgradu je 15. decembra realizovan edukativni skup o karcinomu bronha, njegovom prisustvu, načinu dijagnostikovanja, prirodi i načinima liječenja.
Jedan od stanovnika Doline bogova, slikar Tiho Vujović, dobro je poznat u svijetu umjetnosti. Pored slikarstva, bavi se dramskom umjetnošću, književnošću, a njegovi stavovi o životu i umjetnosti aktuelni su zbog teorije o energetskom djelovanju i uticaju sfera nevidljivog na čovjekov život.
256FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se