Ljubičica (Viola) je rod dikotiledonih skrivenosjemenica iz istoimene familije Violaceae. Obuhvata oko 500 vrsta, uglavnom rasprostranjenih u sjevernim umjerenim predjelima Zemlje. Mogu se naći i na veoma udaljenim mestima, kao što su Havaji, Australija i Andi u Južnoj Americi.
Piše: Milorad Aranitović, Strukovni radni terapeut Alkoholizam je poremećaj pri kom ponovljena upotreba alkoholnih pića ima nepovoljan efekat na zdravlje onog ko uzima alkoholna pića (tjelesno i psihičko zdravlje), na njegovu radnu sposobnost i socijalno prilagođavanje.
Svojim drugim po redu romanom „Uspavanka za Vuka Ničijeg", koji je svijetlo dana ugledao marta ove godine, potvrđen je uspjeh autorke Ksenije Popović ostvaren prvijencem „Dječak iz vode".
Pod okriljem Evropske komisije i uz podršku Ministar­stva zdravlja Crne Gore u Podgorici je 14-15. maja upriličena radionica na temu „Dobra praksa za bezbjednost pacijenata i procjena zdravstvenih tehnologija".
Pripremili: Prof. dr Bogdan Pajović Dr Nemanja Radojević Dr Marko Vuković Riječ „laser" je skraćenica za engleski naziv „Light Ampli­fication by Stimulated Emission of Radiation". Laser je moćan snop fotona koji predstavljaju čestice elektromagnetnog zračenja. Svi fotoni u snopu imaju istu talasnu dužinu i paralelan pravac kretanja.
256FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se