Piše: dr Goran Komar, spec. opšte medicine U Boku Kotorsku, iz Morače, prešli su braća Milija i Petar Radović, oko 1687. godine. Te jeseni se mletačka armada na čelu sa generalnim providurom Kornerom spremala za zaposje­danje Herceg Novog.
Bogdan S. Pajović Misli velikih ljudi valja čuvati za velike ljude. Kada, ako ne sada, citirati Aristotela, Mirku u čast: "čovjek velikog duha ponaša se sa umjerenošću u dobroj, kao i u lošoj sreći; on se nikada ne pokazuje ni deprimiran, ni egzaltiran, on nije ponešen uspjehom i obeshrabren neuspjehom; on ne traži pohvale za sebe, ni pokude za druge...".
Doc. dr med. sci dr Božo Vuković Prof. dr Mirko Peković, prvi direktor Psihijatrijske klinike, osnovane u Podgorici 2001. godine i prvi nastavnik za predmet Psihijatrije na Medicinskom fakultetu u Crnoj Gori, osnovanom 1996. godine, objavio je sa koautorima, obimno, stručno, naučno djelo Psihi­jatrija na 870 strana.
Udruženje medicinskih sestara i babica Crne Gore sarađuje sa ekspertima iz Velike Britanijei Norveške, kako bi se našao što bolji način za primjenu Direkive Evropske unije za obra­zovanje, tekuće usavršavanje i regulisanje profesija sestara i babica.
Autor: dr Miruna Jovanović Mentor: prof. dr Bogdan Pajović Članovi Komisije: doc. dr Miodrag Radunović Prof. dr Bogdan Ašanin Konzervativna terapija stres inkontinencije ne uključuje farmakološki i hirurški tretman. Ona kod žena podrazumijeva mijenjanje životnih navika, fizičku aktivnost (trening mišića poda karlice, biofidbek, treniranje bešike i električna stimulacija), promjene u ponašanju i upotrebu uređaja koji sprečavaju inkontinenciju.
256FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se