Latice za salatu i čorbu

U tradicionalnoj kuhinji dalekih istočnih naroda mogu se naći razna egzotična jela koja sadrže neobične sastojke. Jedan od tih, za naše podneblje neobičnih sastojaka, jesu i latice cvijeća.

Manuelna limfna drenaža

Piše: Simo Bulajić, fizioterapeut Osnivači koncepta manuelne limfne drenaže (MLD), nastalog tridesetih godina prošlog vijeka, jesu dr Emil Voder i njegova supruga Estrid Voder. Pokušavajući da dođu do novih savršenijih metoda i tehnika za tretman raznih patoloških stanja tipa edema (otoka), usavršili su nove tehnike zasnovane na blagom pritisku, pumpajućih i kružnih pokreta gdje bi se isključio svaki negativan efekat na kožu tipa crvenila (promjena boje kože uzrokovane pritiskom tokom tretmana)

Kašalj

Piše: mr ph. Tatjana Milosevic Zbog kašlja, u nekim situacijama, ne moramo odlaziti kod ljekara. Dovoljno je otići u apoteku i dobiti odgovarajući savjet i preparat.

Do vitalnosti bosim nogama

Akupresura je metoda tradicionalne kineske medicine koja se sastoji u pritiskivanju određenih tačaka na tijelu, naročito na stopalima i dlanovima. Njen cilj je unapređenje vitalne energije i cirkulacije krvi, odnosno pročišćavanje kanala kroz koje prolazi ta vitalna energija.

Insulinski analozi

Piše: dr Valentina Kalinić, spec. endokrinolog Šećerna bolest, kao grupa metaboličkih oboljenja okarakterisanih hiperglikemijom kao posljedicom insulinske sekrecije i/ili insulinskog dejstva, predstavlja najčešće endokrinološko oboljenje i rastući socioekonomski i zdravstveni problem u ekonomski razvijenim zemljama
256FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se