Piše: dr Marko Rašović Ordinacija Apolonia Trudnoća predstavlja fiziološko stanje, ali zahtijeva razmatranje nekih specifičnih zahtjeva kada je rad stomatologa u pitanju. Tu treba uzeti u obzir da se tokom iste dešavaju bitne fizičke, hormonske, fiziološke, emocionalne i metaboličke promjene.
Piše: dr Milica Šofranac Zapaljenja disajnih puteva česta su pojava u dječijim kolektivima - bez obzira na stepen ekonomskog razvoja određenog društva. Boravak u dječijim kolektivima je sigurno povezan sa povećanom učestalosti infektivnih bolesti. Kako bi se uspostavio nadzor nad tim bolestima, koje su univerzalna pojava, valja upoznati njihove osnovne karakteristike i uzročnike.
Piše: dr Snežana Tomić, homeopat Digestivni trakt odojčadi spreman je da od rođenja procesuira bjelančevine (proteine) i masti. Njihov stomak proizvodi hlorovodoničnu kisjelinu, pepsin, dok pankreas luči tripsin, enzime za varenje proteina, kao i enzime za varenje masti
Piše: dr Sanja Čizmović, spec. pedijatar Opšta bolnica - Nikšić Alergijski rinitis, po definiciji, hronično je inflamatorno oboljenje sluznice nosa koje je praćeno čestim kijanjem, curenjem iz nosa (rinoreja), nazalnim svrabom, zapušenim nosem (kongestija) i/ili curenjem niz grlo (postnazalni drip). Osnovna funkcija nosa jeste priprema udahnutog atmosferskog vazduha za ulazak u pluća.
Piše: dr Snežana Barjaktarović-Labović, specijalista higijene Za preventivnu medicinu kaže se da je bazična grana svih medicina, a higijena je baza preventivne medicine. Higijena je dobila naziv po grčkoj boginji zdravlja Higiji. Ona se bavi izučavanjem i saniranjem činilaca štetnih po zdravlje čovjeka
256FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se