dr Todor Baković Emancipacija žene kao socijalno, kulturno, finansijsko osamostaljenje i političko izjednačavanje sa muškarcem jedna je od najvećih tekovina započeta i ostvarena u prošlom vijeku. I možda jedna od najvećih revolucija čitavog prošlog milenijuma. Ali kao i svaka tekovina ako nije primijenjena u pravoj mjeri, ako se otme i prekorači optimalnu granicu može se, kao i sve drugo, pretvoriti u svoju suprotnost.
Piše: Dr Vladan Knežević, specijalista ORL Zašto imati klempave uši ili veliki grbav nos, slabo disati, hrkati i slično, ili pak sa 45 godina imati suvišne duboke bore koje se lako mogu ukloniti, opuštene kapke, kese ispod očiju kada se mogu zategnuti ako je moguće da to lako ispravimo. A jeste
Piše: Mr. ph. spec. Zorica Potpara Prije nego što nanesemo dnevni ili noćni krem, puder ili rumenilo ne zaboravimo da je lijepa koža samo ona koja je zdrava i njegovana. Za ljepotu nije potrebno mnogo, a svaki uloženi trud se isplati
Piše: Dr Violeta Vukićević, spec. interne medicine Šećerna bolest je hronično, evolutivno, doživotno oboljenje koje se odlikuje izmijenjenim metabolizmom glukoze, masti i proteina s ubrzanim razvojem hroničnih mikro i makrovaskularnih komplikacija.

Dojenjem do zdravlja

Dr Momčilo Vukčević, spec. pedijatar Dijete se hrani mlijekom iz mliječne žlijezde majke (glandula mammae; mammalia-sisar) a prirodna ishrana fiziološki, biološki i nutritivno odgovara mogućnostima sistema za varenje novorođenčeta i obezbjeđuje mu prvih pet mjeseci sve potrebe.
256FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se