Dr Milovan Jovanović, spec. ginekolog akušer Doma zdravlja Podgorica Glavni zadatak savremene perinatalne medicine je rađanje živog i zdravog potomstva. Tokom antenatalnih posjeta naročito je važno što ranije uočiti nepravilnosti toka trudnoće, koje mogu izazvati ugroženost ploda. Zato svaki prenatalni rizik valja ozbiljno analizirati i shodno tome sprovesti određene postupke da bi se spriječile teške posljedice za fetus.
Dom zdravlja „Dimitrije-Dika Marenić“ u Danilovgradu primjer je dobre organizacije poslovanja i usluga koje se pružaju pacijentima već dugi niz godina. Taj trend kvalitetnog timskog rada zaposlenih na čelu sa menadžmentom, na zadovoljstvo pacijenata i svih zaposlenih, nastaviće i trudiće se da unaprijedi novi direktor Doma zdravlja dr Dejan Mandić.
Doc. dr sci med. Božo Vuković Akademik dr Dušan Kosović, neuropsihijatar i psihoanalitičar (Trepča, Nikšić 1926.- Herceg Novi 2015.) Akademik dr Dušan Kosović, pionir crnogorske i uglednik američke psihijatrije rođen u Trepči kod Nikšića, gimnaziju je završio u Nikšiću a medicinski fakultet u Beogradu. Poslije završenih studija bio je u Americi na specijalizaciji dvije godine, poslije čega se vratio u Nikšić i zaposlio kao prvi i jedini neuropsihijatar. U Podgorici 1960. godine osniva prvo Odjeljenje neuropsihijatrije sa 25 postelja.

HOMEOPATIJA I ŽENSKE TEGOBE

Dr Snežana Tomić, homeopata Homeopatija je prirodni oblik liječenja koji se zasniva na principu da se njome liječi osoba a ne bolest. Dijagnoza ne znači mnogo ljekaru homeopati, jer ne postoje standardne terapije koje će se prepisivati prema dijagnozi.
Dr pharm. Jovana Delić Retinoidi su prirodni ili sintetski derivati vitamina A. Do sredine osamdesetih godina lokalni retinoidi su se uglavnom koristili za tretman akni. Danas su poznati njihovi višestruki mehanizmi djelovanja: indukcija stanjivanja epidermisa - biološka eksfolijacija, ubrzavanje diobe ćelija, redukcija produkcije sebuma, podsticanje sinteze kolagena i angiogeneze, podsticanje diferencijacije keratinocita.
256FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se