ARIJE ISPJEVANE SRCEM

Intervju: Sara Vujošević, operska pjevačica
Mladi i talentovani crnogorski pjevač Samir Ramović kvalitetom i glasom gradi svoju muzičku stazu. Da dobra pjesma lako nađe put do publike dokaz je i njegova numera „Ljubavi nove“, koja je za kratko vrijeme osvojila veliki broj ljubitelja pop zvuka, ne samo u Crnoj Gori nego i šire.
Intervju: Milutin Obradović, slikar Raskoš i ljepota boja, simbola i skrivenih znakova lako su uočljivi na slikama crnogorskog umjetnika Milutina Obradovića. Svijet kome se u slikama predaje, drugačiji od svijeta u kome živi, ali ta dva njegova mikrokosmosa povezuju zajedničke emocije, ljubav i strast kao pokretačke snage.
Poznatu istinu da se rezultati ne stiču preko noći, već je za njihovo postizanje potreban veliki trud, vrijeme, odricanje, istrajnost i upornost svojim primjerom dokazuje i mlada crnogorska karatistkinja Marina Raković. Borbenog duha i čvrste volje nastavlja da niže uspjehe dokazujući i sebi i drugima da za sportistu ne postoje limiti, da uvjek može više i bolje.

Radost stvaranja

Da umjetnost ispunjava umjetnika i pruža mu radost i zadovoljstvo najbolje pokazuje primjer vajara Rajka Sušića koji beskrajno uživa dok čvrsti i gordi kamen i metal prilagođava sopstvenim vizijama. Fascinantna je lakoća kojom naizgled nesavladivi materijali dobijaju gipske i zaobljene linije u skulpturama ovog talentovanog vajara. Specifičan način na koji svojim skulpturama udahnjuje život odaje osobine velikog majstora.
256FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se