Septembar 2019 – Aktivnosti Zavoda za transfuziju krvi

0
322

        Zaposleni u Domu zdravlja Podgorica organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo je oko 20 davalaca krvi.

        Zaposleni u firmi Vezuv Volkano organizovali su svoju prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi. U akciji koja je organizovana povodom 20 godina postojanja firme, učestvovalo je oko 20 davalaca krvi.

        Zaposleni u Poreskoj upravi Crne Gore organizovali su svoju drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krv. U akciji, koju je predvodio rukovodilac ove insitutucije Miomir M.

Mugoša, učestvovalo je više od 20 davalaca krvi. – Društvena odgovornost, humanost i solidarnost kao važni principi našeg načina rada i poslovanja, potvrđuju se i kroz aktivnost dobrovoljnog davanja krvi. Obzirom da transfuzija krvi nema alternativu, samim činom

davanja krvi stvaramo osjećaj plemenitosti i pripadnosti društvu. Saznanje da svako od nas može da spasi nečiji život, smatram da se dovoljna motivacija da građani shvate koliko je važno da se uključe u akciju dobrovoljnog davanja krvi i da postanu redovni davaoci krvi I budu primjer humanosti. Zato, budimo humani, dajmo krv – kazala je samostalna savjetnica u Poreskoj upravi, Dijana Filipović.

       Članovi udruženja motociklista “No limit bikers” organizovali su tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo više od 20 davalaca krvi.

        Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, a u susret obilježavanju 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, u Podgorici organizovali humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

        – Ovim humanim djelom koje ima za cilj da doprinese povećanju zaliha sigurne krvi kojima raspolažu naše zdravstvene ustanove iskazana je solidarnost i društvena odgovornost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, koji, ne samo što učestvuju u organizovanim akcijama, već se, u bilo koje doba dana i noći, odazivaju i pozivima za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima – navodi se u saopštenju MUP-a.

        Akcija dobrovoljnog davanja krvi, osim u Podgorici, organizovana je i u drugim gradovima širom Crne Gore.