U podgoričkom hotelu Hilton realizovan Osmi sajam medicine

0
554

PO OSMI PUT CRNOGORSKA MEDICINA NA OKUPU

 

Osmi sajam medicine ove godine realizovan je u podgoričkom hotelu „Hilton”. Bio je to trodnevni događaj održan 3-5. oktobra.  Učešće u njemu uzele su krovne zdravstvene institucije i ustanove, tradicionalni saradnici projekta MedicalCG (Institut za javno zdravlje, Fond za zdravstveno osiguranje, Agencija za ljekove i medicinska sredstva, Klinički centar CG), više domova zdravlja, privatnih zdravstvenih ustanova, farmaceutskih kompanija i veledrogerija. Na Sajmu je učestvovalo i više zdravstvenih udruženja, kao i udruženja pacijenata. Stručnim dijelom skupa rukovodio je Naučni odbor sajma (prof. dr Vesna Miranović, predsjednica Odbora, prof. dr Agima Ljaljević, prof. dr Filip Vukmirović, prof. dr  Zorica Potpara, i doc. dr sci med. Majda Šahman Zaimović. Sertifikovanje učešća vršile Ljekarska i Farmaceutska komora Crne Gore, kao i Komora fizioterapeuta Crne Gore. Pokrovitelj skupa bilo je Ministarstvo zdravlja Crne Gore.

Crnogorski zdravstveni sistem ima čime da se pohvali

Poželjevši srdačnu dobrodošlicu u ime organizatora Sajma, direktorica Osmog sajma medicine Slavica Pantelić posebnu zahvalnost uputila je pokrovitelju skupa Ministarstvu zdravlja Crne Gore, Naučnom odboru Sajma i strukovnim komorama koje sertifikuju skup. − Opštu javnost očekuje puno korisnih informacija za očuvanje zdravlja, te je ovo još jedna prilika da se sa stručnjacima savjetuju po mnogim zdravstvenim pitanjima. Proširili smo segment po pitanju mnogih zdravstvenih usluga kada je u pitanju opšta javnost, tako da se nadamo da će se i oni odazvati u velikom broju – istakla je ovom prilikom Pantelić.  

Izražavajući uvjerenje da je Sajam dobra prilika za dodatnu edukaciju zdravstvenih radnika, ona je istakla i da je činjenica da se crnogorski zdravstveni sistem ima čime hvaliti. U cilju predstavljanja efekata tog rada ona je pozvala na obilazak prezentacija učesnika Sajma. Učesnicima skupa ovom prilikom su se obratili i prof. dr Agima Ljaljević, predstavnica Naučnog odbora Sajma, i dr Miro Knežević, predstavnik Ministarstva zdravlja, koji je i otvorio skup.