02. avgust – Stigla prva isporuka od obezbijeđenih 150 hiljada Fajzer vakcina

  0
  25

  Prva isporuka od preko 150 hiljada doza Fajzer vakcina dopremjena je u Crnu Goru. Na podgoričkom aerodromu kontingent je dočekala ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović sa saradnicima, kao i američka ambasadorka u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

  Ministarka je kazala da je pristigli kontingent prvi od ukupno 152.100 Fajzer vakcina koje će dolaziti u Crnu Goru kontinuirano tokom trećeg i četvrtog kvartala

  – Do kraja trećeg kvartala u Crnu Goru stići će preko 100.000, tačnije 100.620 Fajzer vakcina dok će u četvrtom kvartalu stići 52 000 hiljade Fajzer vakcina – pojasnila je dr Borovinić Bojović.

  Ona se zahvalila američkoj ambasadorki u Crnoj Gori, gospođi Rajnke na solidarnosti i pomoći koju pružaju tokom pandemije i pozvala građane na vakcinaciju jer je, kako je saopštila, vakcinacija jedini siguran put za zaobilaženje bolnice, respiratora i najtežih ishoda COVID19 infekcije.

  Ministarkinom pozivu za vakcinaciju pridružila se i ambasdorka Rajnke.

  – Kao prijatelji, partneri i saveznici ovoj zemlji, želim da naglasim da je vazno da se vakcinišete. To je dobro za vas, vaše prijatelje, porodicu, cijelu zajednicu – poručila je američka ambasadorka.

  Ona je pohvalila napore Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore u nastojanju da zaštite zdravlje svojih građana i naročito istakla važnost današnje isporuke za one koji žele da se vakcinišu Fajzer vakcinom.