10. avgust – Dramatičan rast broja trudnica koje koriste opijate – SAD

0
242

Broj trudnica koji koriste opijate se učetvorostručio u Sjedinjenim Državama u posljednjih 15 godina, prema službenim statistikama objavljenim u četvrtak koje potvrđuju veličinu krize javnog zdravstva u zemlji. Izveštaj američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) otkriva veliki porast trudnica zavisnika između 1999. i 2014. u 28 država. – Podaci ističu razorni učinak krize koje droga ima na porodice širom Sjedinjenih Država, uključujući i najmlađe – tvrdi direktor CDC-a Robert Redfiled. PROBAJ NOVU DRUŠTVENU MREŽU! POŠALJI PRIČU NOVINARIMA KURIRA, KOMENTARIŠI BEZ CENZURE! KLIKNI NA LINK I PRIDRUŽI SE!

On je istakao da zavisnost tokom trudnoće može imati strašne posledice, a upotreba droge u trudnoći donose i povećanu opasnost od smrti za majku i dijete kao i prerani porođaj.

Djeca žena koje su koristile drogu tokom trudnoće često razvijaju istu zavisnost i moraju da prođu kroz bolno odvikavanje koje se naziva sindrom neonatalne apstinencije. Broj trudnica zavisnica koje dolaze na porođaj u bolnicu je u porastu sa 1,5 na 1000 tokom 1999. na 6,5 u 2014., prema tom dokumentu koji ne precizira o kojim se drogama radi.