12. decembar – Pokrajina i dalje krije broj preminulih od covida – Srbija

0
82

Novosađani mjesecima nemaju informaciju o broju preminulih od virusa korona – čelnici, poput pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića izbjegavaju pitanja novinara, a zdravstvene ustanove kriju informacije.

Gojković, koji je nedavno dobio drugi mandat u Pokrajini, danima nije dostupan novinarima. Iako 021.rs uporno i svakodnevno, pisanim i usmenim putem, traži zvanične informacije zvaničnih organa, iste ne dobijaju.

Da se kriju informacije o preminulima jasno se vidi na primjeru Novog Sada gdje već mjesecima, prema zvaničnim izvorima, nije potvrđeno da je ijedna osoba preminula od kovida. Novosađani su svjedoci da JKP Lisje sahranjuje i po 20 ljudi dnevno, a u pogrebnom preduzeću su za 021.rs potvrdili da imaju daleko više sahrana nego ranije.

U Kliničkom centru Vojvodine za 021.rs već mjesecima nisu odgovorili ni na jedno pitanje o preminulima, iako svakodnevno imaju potvrde te informacije od članova porodica ili prijatelja preminulih. Ipak, iz ove zdravstvene ustanove redovno šalju informacije o broju osoba na liječenju i broju pacijenata na respiratorima.