23. avgust – Pokrenuta inicijativa o nabavci Sputnjik Lajt vakcina

  0
  125

  Ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović, razgovarala je sa direktorom Instituta Gamaleja i tvorcem Sputnjik V vakcine Aleksandrom Gincburgom, i prof. Sergejem Boljevićem sa Sečuanskog fakulteta u Moskvi o nabavci Sputnjik lajt vakcina protiv koronavirusa.

  Akademik Gincburg upoznao je ministarku zdravlja sa svojstvima vakcine Sputnjik lajt, koja se daje u jednoj dozi, njenim djelovanjem i efikasnošću.

  Ministarka dr Borovinić Bojović je zahvalila ruskom naučniku na inicijativi za nabavku ove vakcine i istakla značaj postojanja još jedne vakcine u borbi sa COVID 19 infekcijom koja će biti dostupna crnogorskim građanima.

  Ona je kazala kako će u najkraćem mogućem roku Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore obaviti neophodne procedure za uvoz Sputnjik Lajt vakcine.

  Tokom susreta su razmijenjena iskustva u dosadašnjoj borbi protiv koronavirusa , a dr Borovinić Bojović i dr Gincburg još jednom su snažno potencirali značaj imunizacije i poštovanje epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije.