08. jun – REKLAMA DDK NAPRAVILA POBUNU – Grčka

0
294

U Grčkoj seksi medicinske sestre u kratkim suknjama i sa dubokim dekolteima traže da date krv. Grčki sindikati medicinskog osoblja pozvali su Ministarstvo zdravstva da povuče video poziv davaocima krvi.
Naime, u tom videu muškarci spasioci okruženi su prelijepim djevojkama koje ih gledaju sa obožavanjem, a medicinske sestre, vatrogasci i spasioci predstavljeni kao filmske seks bombe. Reklama uz parolu na grčkom i engleskom jeziku “Sada i ti možeš postati heroj” prikazuje kako lijepe medicinske sestre, u cipelama sa visokim potpeticama, kratkim suknjama, sa dubokim dekolteima, uz divljenje raskopčavaju ljekara koji je upravo spasao život pacijentu. Video se završava prizorom u kojem običan čovjek koji je iz prikrajka vidio tu scenu, najednom odlučuje da ipak da krv, i sa očekivanjem gleda medicinsku sestru, nadajući se da će se i prema njemu odnositi kao prema ljekaru.
Sindikat bolničkog osoblja je video spot osudio kao seksistički, a udruženje medicinskih sestara i tehničara ga je nazvalo uvredljivim.