10. avgust – Cilj je zadržati zdravstvene radnike

  0
  22

  Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, radnu posjetu opštini Pljevlja, započeo je obilaskom Opšte bolnice. Tom prilikom se zahvalio novom menadžmentu te zdravstvene ustanove na, kako je naglasio, nesebičnom zalaganju čitavog bolničkog osoblja, koje u skromnim uslovima omogućava što većem broju pacijenata ostvarenje zdravstvene zaštite.

  – Pored ekonomije, Vlada se iskreno i temeljno okreće obrazovanju i zdravstvu. Naš glavni zadatak je da zadržimo naš svježi, ljudski potencijal i da on bude uposlen. To važi i za one najškolovanije u našem sistemu zdravstvene zaštite, ali i za sve druge profesionalce koji treba na svom ognjištu da nađu motiv, razlog i smisao svog ostanka i da tu, među svojima, sebe utkaju u bolju i izvjesniju zajedničku budućnost, stvarajući dodatne vrijednosti i novi, viši životni kvalitet – poručio je Krivokapić.

  Premijera je dočekao direktor ove zdravstvene ustanove dr Saša Grbović, sa saradnicima, koji ga je upoznao sa bogatom, viševjekovnom tradicijom zdravstvene zaštite u ovom kraju, ali i sa problemima i uspjesima koje bilježi javna zdravstvena ustanova, naročito u vremenu velikih izazova koje diktira pandemija COVID-19.

  Krivokapić je naglasio da su infrastrukturni problemi veliki, ali da je Vlada okrenuta građenju boljih uslova za prevenciju i liječenje crnogorskih građana. On je kazao da će Vlada učiniti sve da do kraja sprovede projekat izgradnje nove zgrade Opšte bolnice.

  Dr Grbović je kazao da se mora naći model kako bi se, naročito najstručniji kadar, zadržao na radnim mjestima u ovom gradu sjevera, te da je problem bolničkog smještajnog kapaciteta konstantan. On je izrazio nadu da će predviđeni novi bolnički kapaciteti, u narednom periodu, umnogome relaksirati rad ove ustanove i osvježiti životnu perspektivu građana Pljevalja, prenosi Analitika.