14. maj – Izašli iz vanredne situacije – Srbija

0
57

Krizni štab predložio je dalje ublažavanje mjera koje se odnose na rad frizerskih salona i organizovanje stručnih skupova, jer je Srbija izašla iz vanredne epidemiloške situacije, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član štaba Zoran Gojković.

On je novinarima poslije sjednice Kriznog štaba rekao da je situacija i dalje nesigurna, jer i dalje ima više stotina novoinficiranih dnevno, ali da je tendencija prijema i otpusta inficiranih u zdravstvenim ustanovama dobra.

– Krizni štab je zato predložio da frizerski saloni mogu da rade pod uslovima koji su manje rigorozni nego što su bili do sada, tako da će ograničenje broja ljudi u salonu umjesto devet metara kvadratnih biti četiri kvadratna metra, uz poštovanje svih mjera, kao što su nošenje maske i razmak od 1,5 do dva metra – rekao je Gojković.

Biće omogućen i početak organizovanja stručnih skupova do 100 ljudi, uz poštovanje određenih mjera koje se odnose na razmak i maske, a u slučaju daljeg pada broja novoificiranih i dostizanja 50 odsto vakcinisanog punoljetnog stanovništva i organizovanje kolektivnih okupljanja od 21. juna, naveo je on, prenio je Tanjug.